Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences
Jdi na obsah Jdi na menu

Děti v posledním roce předškolního vzdělávání

 

  • Omlouvání dětí v posledním roce předškolního vzdělávání

- podmínky pro omlouvání dětí si můžete stáhnout zde: omlouvání dětí

 

  •  Články pro rodiče

- zajímavé články pro rodiče budoucích školáků si můžete přečíst zdewww.hanaotevrelova.cz 

         

                                                                              

  •  Činnosti pro "školáky" - probíhají denně v době od 13.15 do 14.00 hod. V průběhu roku se po týdnu střídají p. učitelky:

 Zdena Donátová

- Rozvoj jemné motoriky, grafomotoriky - uvolňování paží, zápěstí, cvičení s prsty, příprava na psaní, rozvoj zrakové diferenciace, samostatnosti.

  

Jana Serbusová, DiS.

- Rozvoj dovedností předcházejících čtení a psaní - práce s pohádkou, utváření kladného vztahu ke knihám, rozvoj slovní zásoby a vyjadřovacích schopností, vnímání a chápání textu, umět reprodukovat text.

- Logopedická prevence - podněcování řečových schopností a dovedností dětí, rozvoj  slovní zásoby, rytmická cvičení, artikulační a dechová cvičení, rozvoj motoriky mluvidel.

 

Bc. Marcela Coblová

- Rozvoj předmatematických dovedností - práce s geometrickými tvary, třídění prvků, jednoduchá číselná řada, základní matematické pojmy.

- Logopedická prevence- mototorická cvičení mluvidel, rozvoj sluchového a zrakového vnímání, slovní zásoby.

 

Bc. Stanislava Nádvorníková

- Výtvarné dílničky pro nespavé dětičky - rozvíjet výtvarné a pracovní schopnosti, rozvíjet tvůrčí schopnosti dětí, rozvíjet estetické vnímání, seznamovat se s různými výtvarnými technikami, pracovat s různými tradičními i netradičními výtvarnými materiály, podílet se na výzdobě interiéru MŠ, seznamovat se s výtvarným uměním (malíři, sochaři,...)

 

Mgr. Tereza Liščáková

- Hudební školička - seznámení se s hudebními nástroji, rozvoj sluchového vnímání (poznat nástroj podle zvuku, na obrázku, zkusit si, jak nástroj zní), rytmické činnosti (hra na Orffovy hudební nástroje, bubínky), poslechové činnosti (kresba a malba na hudbu, naslouchání tónům, zvukům, poznání známé melodie, písně), tanec a hudebně-pohybové hry.

 

 Anna Hrubešová 

- Se Sokolem do života - klidné průpravné cvičení, rozvoj pohybové gramotnosti, protažení a posílení celého těla, rozvoj koordinačních a pohybových dovedností, uvolnění a správné držení těla, schopnost relaxace, uvědomění si vlastního těla.

 

Tereza Císařová

- Hurvínkovy cesty do přírody - rozšiřování znalostí v environmentální oblasti, probouzet zájem a citový vztah k přírodě. Hurvínek a Spejbl se setkávají se zajímavými zvířaty - rysem, netopýrem, lososem, modráskem a tetřívkem a poznají něco z jejich života - environmentální vzdělávací program, pracovní listy, metodické materiály.

 

 

Sboreček

- dětský pěvecký sbor Koťátka pod vedením T. Liščákové a S. Nádvorníkové

- úterý od 12.15 do 13.00 hod.